BEL MET ONS: 010 - 741 00 22 (dagelijks van 09.00 tot 19:00 uur)

MAIL MET ONS

Campingvakanties

Wat is er fijner dan een campingvakantie? Iedereen die wel heeft eens gekampeerd kent het gezellige sfeertje. ’s Ochtends heerlijk broodjes halen bij het supermarktje op de camping en daarna de bikini en zwembroek aan om het zwembad in te springen! Je kinderen worden vermaakt door het animatieteam terwijl jij lekker met je boekje voor de stacaravan, chalet of je bungalowtent zit te genieten van het heerlijke weer. En bij Vakantienodig boek je de stacaravan, chalet of bungalowtent nog voor een leuk prijsje ook!


 
Gardameer - Camping Bella Italia 
Vakantie Italië - Gardameer

4 dagen | 3 nachten | logies | eigen vervoer.

Genoemde vanaf prijs is van toepassing met vertrek op 14 mei 2019. Kijk in onderstaand overzicht voor alle prijzen en vertrekdata. De ... 
Vanaf:
€ 90 

 
Dormelletto - Camping Maggiore 
Vakantie Italië - Lago Maggiore

5 dagen | 4 nachten | logies | vliegreis

Genoemde vanaf prijs is van toepassing met vertrek op 27 september 2018 en is gebaseerd op accommodatie. Kijk in onderstaand overzicht voor alle ... 
Vanaf:
€ 102 

 
Adriatische Kust - Camp. Spiaggia 
Vakantie Italië - Adriatische Kust

6 dagen | 5 nachten | logies | eigen vervoer

Genoemde vanaf prijs is van toepassing met vertrek op 4 mei 2019. Kijk in onderstaand overzicht voor alle prijzen en vertrekdata en boek je ... 
Vanaf:
€ 44 

Zwarte Zaterdag

Elk jaar gaan er duizenden Nederlanders naar verschillende campings, bungalowparken en hotels door heel Europa. Er is dan ook elk jaar een “zwarte zaterdag”. Dit is de dag dat het grootste gedeelte van Nederland op vakantie gaat en de wegen extra druk zijn. Bereid daarom je reis goed voor zodat je de drukte voor bent of ontwijkt.

*** UPDATE ****
Het is officieel bekend gemaakt door de Bison Futé wat de zwarte zaterdagen van 2015 zullen zijn. Voorlopig verwachten zij slechts één echte zwarte zaterdag, namelijk 1 augustus 2015, zowel in noordelijke als in zuidelijke richting. Ongeveer heel Europa is dan onderweg. Het wordt het drukst op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Maar ook de Boulevard Périphérique bij Parijs kan vollopen met auto's. Op basis van het verleden is het echter te verwachten dat ook zaterdagen 1 en 15 augustus 2015 zeer druk zullen zijn, met name in het zuiden van Frankrijk.


Soorten campings

Als je naar een camping zoekt vind je verschillende soorten campings. Zo kun je kamperen bij de boer, in de vrije natuur of op een familiecamping. Maar dan heb je nog niet alle soorten campings, een aantal zijn de volgende:

  • Familiecamping. Dit is de meest bekende vorm van campings. De faciliteiten zijn verschillend per camping, maar vaak vind je er onder andere een winkel, zwembad en animatieteam.
  • Kamperen bij de boer. Bij verschillende boerderijen heb je in een weiland een camping. Je kunt dan ook vaak op de boerderij kijken en genieten van de vrije natuur.
  • Natuurcamping. In verschillende natuurgebieden kun je kamperen met basisfaciliteiten zoals sanitair. Soms heb je er niet eens stroom en ben je dus echt een met de natuur.
  • Seizoen camping. Op de seizoencamping kun je het hele jaar door of het gehele kampeerseizoen terecht op in de stacaravans en bungalowtenten. Zo kun je elk weekend even weg gaan en genieten op de camping.
  • Naturistencamping. Deze campings zijn speciaal voor mensen die het fijn vinden om geen kleding te dragen. Het is niet toegestaan om in het openbaar kleding te dragen op deze campings.


Populaire bestemmingen

Als je op vakantie gaat naar de camping dan denk je al snel aan de meest bekende en meest populaire bestemmingen, namelijk Frankrijk, Italië of lekker in eigen land naar Zeeland. Elk jaar gaan er weer duizenden mensen naar de camping.

Camping Frankrijk


Een camping in Frankrijk is niet al te ver van huis maar toch ben kun je al genieten van het heerlijke weer en de prachtige natuur. Frankrijk heeft heel diverse landschappen waardoor er voor iedereen wel een geschikte plaats te vinden is. Echte natuurliefhebbers kunnen in Frankrijk hun hart op met de immense bergen, de prachtige paarse lavendelvelden en de prachtige bloemen. Maar ook strandliefhebbers kunnen genieten aan de zonnige Rivièra en de lange zandstranden.

Camping Italië


Een ander populaire bestemming om te kamperen is Italië. Door de diversiteit aan landschappen kun je er genieten van de vele stranden, meren en bergen. Veel campingliefhebbers gaan naar Italië om te genieten van de prachtige architectuur, het mooie landschap en de heerlijke pizza’s en pasta’s. Een kampeervakantie aan het Gardameer of Lago Maggiore is dan ook zeker aan te raden.

Camping Zeeland


Op een camping in Zeeland vind je net als in het buitenland de prachtige zandstranden en de gezellige campingsfeer. Je hebt dan ook veel campings waarbij je in de duinen kampeert en dus echt midden in de natuur je vakantie viert. Naast het genieten op het strand kun je heerlijke wandel- of fietstochten maken door de duinen en naar de verschillende dorpjes en steden in de buurt. Bij Vakantie Nodig kun je voor een leuke prijs een heerlijke week genieten op de camping.


Camping aanbiedingen

Bij Vakantie Nodig vind je verschillende camping aanbiedingen. Van luxe camping waar je alles vindt tot een basic camping we hebben voor elk soort camping een aanbieding. Ook de stacaravans, chalets en bungalowtenten verschillen per aanbieding en per camping. Kijk daarvoor naar de bijzonderheden of de wensen die u heeft mogelijk zijn. Voor elke wens hebben we een passende camping aanbieding! Boek snel bij Vakantie Nodig en geniet van de voorpret van uw vakantie!